Spinnen Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298508

Bel ons direct

085 - 029 8508

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
spinnen in de tuin

Spinnen in de tuin

Spinnen in de tuin kunnen lastig zijn.

Mensen die bang zijn van spinnen vermijden ruimtes waar ze zich ophouden zoals een donkere zolder of een tochtige kelder. Wanneer spinnen met te veel in de tuin zitten kan dit stress geven aan een persoon die angstig is voor dit geleedpotige dier.

Angstfobie voor spinnen

Confrontatie met spinnen kan zich bij deze angstfobie uiten in paniekaanvallen, hyperventilatie, hevig zweten en vluchtgedrag vertonen. Ongeveer de helft van de vrouwen en 1 op de 10 de mannen hebben last van een milde spinnen-arachnofobie.

Gevaarlijke spinnen

Spinnen in Nederland zijn zelden gevaarlijk voor de mens. De spinnen die wel gevaarlijk zijn zoals de Zwarte Weduwe of de Hobospin leven in tropische gebieden.

Van deze soorten zullen we in ons Nederlandse klimaat geen last hebben.

Spinnen in de tuin bestrijden

Spinnen in de tuin zijn vervelend, vooral als ze in grote getale aanwezig zijn.

Niet alleen de spinnen zelf zorgen voor veel overlast. Maar ook de grote hoeveelheid spinnenwebben is erg vervelend. Hierdoor kunt u vaak niet meer op een normale manier door uw tuin lopen, zonder dat er spinnenwebben in uw haar en kleding zitten.

Een deskundig bedrijf dat ongedierte bestrijdt rekent op een simpele manier af met dit ongedierte.

Veel voorkomende spinnensoorten

Spinnen in de tuin die u in Nederland kunt tegenkomen zijn:

Vioolspin

Deze spin is 6 tot 20 mm lang en heeft een bruine tot diepgele kleur. Zes Ogen in paren gerangschikt. Heeft lange, dunne poten bedekt met haren. Deze spin houdt zich buiten graag op, onder losse stenen, boomstammen en planken. Maar ook stallen, schuren en garages vinden ze een fijne plek. Wanneer ze gestoord worden kunnen ze bijten. Niet gevaarlijk voor de mens.

Huisspin

De grijze huisspin wordt wel tot 10 mm groot. Heeft een grijze kleur en op zijn achterlijf een lichter gekleurd ruitvormig figuurtje. De huisspin zit het liefst in een stoffige omgeving. De “gewone huisspin” houdt zich het liefst op aan de buitenkant van huizen en in garages en tuinhuisjes. Maar is ook te vinden tussen de haardblokken buiten. Ze zijn niet giftig.

Kruisspin

Heeft u last van Spinnen in de tuin? Dan bestaat er een grote kans dat u te maken heeft met de kruisspin.

Dit is bij uitstek de spin die in grote getale in de tuin voorkomt. Ze zijn de veroorzakers van de vele spinnenwebben in de tuin die voor overlast kunnen zorgen. U ziet de kruisspin nauwelijks over het hoofd omdat deze spin niet schuw is en vaak midden in zijn web zit.

De vrouwelijke kruisspin is relatief behoorlijk groot tot wel 17 mm. De kruisspin is een groot deel van zijn leven bezig met het bouwen van een web. Deze spinnen zitten bijna in elke tuin en kunnen hinder veroorzaken.

Aan het einde van de zomer is de kruisspin volwassen en gaat het mannetje op zoek naar een vrouwtje. Na de paring wordt het mannetje opgegeten door het vrouwtje. De eitjes worden afgezet in een soort coconnetje dat er uit ziet als een gele pluk watten. Na de winter komen de jonge spinnetjes uit en gaan al snel hun eigen weg.

Spinnenplaag in de tuin

Wanneer er zoveel spinnen in de tuin zijn dat u niet eens fatsoenlijk door de tuin kunt lopen zonder dat u met uw gezicht in een spinnen web zit dan kunt u spreken van een spinnenplaag. Het is dan verstandig de hulp van een ongediertebestrijdingsbedrijf in te schakelen.

Wanneer er veel spinnen in de tuin zijn, zitten de beesten in een mum van tijd in de woning. Een echte spinnenplaag is misschien te voorkomen door een paar regels in acht te nemen zoals:

Probeer spinnen uit de tuin te houden

Spinnen verstoppen zich heel graag op donkere plekken in de tuin. Zorg dus dat rommel niet rondslingert maar is opgeruimd.

Tuinafval zoals dode bladeren en grashopen vinden spinnen een prima plek om te wonen. Ruim dit goed op. Dit voorkomt al een hoop leed.

Vlak naast het huis heel goed schoonmaken want via losliggend vuil pal naast het huis zijn deze beestjes snel binnen.

Hoog gras en onkruid weghalen

Spinnen houden van hoog gras, onkruid en struiken. Struiken hoeven niet weg maar zet ze niet te dicht bij het huis neer.

Spinnenwebben verwijderen en geen buitenlampen gebruiken

Wanneer spinnenwebben en gele eizakjes worden ontdekt verwijder deze dan direct. Buitenverlichting trekken vliegjes aan, dus ook spinnen. Vooral fel, wit licht heeft grote aantrekkingskracht op ongedierte. Wilt u toch een buitenlicht, gebruik dan zachte gele verlichting.

Spinnen in de tuin door deskundigen laten verwijderen

Spinnen in de tuin bestrijden is niet te doen wanneer er een spinnenplaag aan de gang is en de gehele tuin vergeven is van de spinnenwebben.

Dan is er de mogelijkheid om een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf in te schakelen.

Vraag vrijblijvend om advies. Vakmensen staan voor u klaar om vragen te beantwoorden en advies te geven over deskundige ongediertebestrijding.

Bel hiervoor met het nummer onderaan dit bericht, of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8508, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed