Spinnen Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298508

Bel ons direct

085 - 029 8508

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
Spinnen bestrijden

Spinnen voorkomen

Iedereen heeft wel eens te maken gehad met spinnen in huis. Veel mensen huiveren bij de gedachte dat er een spin op de loer ligt in hun woning.

Spinnen komen niet zo vaak tevoorschijn en als ze zich toch laten zien dan zijn ze razendsnel zodat u bijna geen kans krijgt om ze te vangen.

Omdat veel mensen een terechte angst hebben voor spinnen, wil niemand ze graag in huis hebben.

Hoe kunt u nu effectief de spinnen voorkomen, zodat uw huis spinnen-vrij blijft?

Er zijn een aantal manieren die ervoor kunnen zorgen dat de spinnen uit het huis blijven, maar helemaal spinnenvrij kan een huis nooit worden.

Hieronder leggen we u meer uit over spinnen voorkomen.

De huisspin

De huisspin is een niet al te grote spin die zich meestal laat zien in verschillende kamers van het huis. De huisspin komt u vaak tegen in de gootsteen in de keuken als ze opzoek is naar water.

De slaapkamer is ook een favoriete plaats van de huisspin en dan verstopt ze zich bijvoorbeeld achter de kleerkast waar ze in alle rust kan slapen.

De huisspin voelt zich overal in het huis op haar gemak en kan zich overal gemakkelijk redden zelfs op zolder. Het favoriete maal van de huisspin zijn insecten zoals muggen en vliegen.

De huisspin vangt deze zelf door een middel van een spinnenweb. Spinnenwebben weghalen in huis kan u eerst doen door ze met een plumeau op te ruimen.

Het spinnenseizoen

Spinnen laten zich niet het hele jaar door zien. Toch zijn ze er wel.

In het winterseizoen verstopt de spin zich bijvoorbeeld goed in huis en laat het beestje zich door de dag niet zien.

Van het moment dat de lente aanbreekt en de muggen en vliegen weer in grote getale tevoorschijn komen, zal de spin ook overdag overal rondkruipen om haar favoriete maaltijd op te eten.

Meestal komen mensen op dat moment in aanraking met de spin. Spinnen voorkomen is het eerste wat u kunt doen. Hierbij is alles grondig schoonmaken een goed begin.

Enkele weetjes over de spin

Spinnen in huis voorkomen is geen klus die u dagelijks kunt bijhouden. In een gezond huis zitten toch ongeveer om en nabij de 1500 spinnen.

Deze zullen vooral verstopt zitten in de kelder, berging, zolder, slaapkamer, keuken, badkamer en het washok.

Laten we zeggen dat in elke kamer spinnen zitten, ook al ziet u ze niet. De spin heeft in totaal 8 poten en behoort niet tot de familie van de insecten.

De spin valt onder de schorpioenenfamilie genaamd de Arachnidae. De huisspin is niet gevaarlijk voor ons.

Men zegt altijd dat u de huisspin niet mag vastpakken om buiten te zetten. Dit is niet waar want de kaken van de huisspin zijn zo klein dat ze niet door ons lichaam kunnen bijten.

Spinnen voorkomen in huis

Zoals eerder gezegd, is spinnen voorkomen in huis niet gemakkelijk.

Het beste wat u kunt doen, is de spin gewoon laten leven als u er eentje ziet kruipen. De huisspin doet niemand kwaad en is zelfs een nuttig beestje omdat ze ons verlost van zoemende, vervelende muggen en vliegen.

Voor een echte spinnenplaag, met overlast van veel spinnen, is het verstandig om wel actie te ondernemen. Ook wanneer u angst hebt voor spinnen is het aan te raden om het spinnenprobleem in uw woning of tuin aan te pakken.

 

Als iemand met een spinnenfobie een spin ziet dan komt er een gevoel van angst en afkeer naar boven bij het zien van een vieze, harige spin die we niet in ons buurt willen hebben.

Mocht u geen spin in huis willen hebben laat dan de ramen zo veel mogelijk dicht.

Spinnen slapen overdag en komen met name ’s avonds naar binnen kruipen. Als u toch liever de ramen open heeft, kunt u gaas kopen dat u voor de ramen kunt plaatsen.

Als de spin al binnen is

Mocht een spin al binnen zijn gekropen, dan kunt u dat zien aan de spinnenwebben die in de hoeken van de kamer hoog hangen.

U kunt perfect spinnenwebben voorkomen door ze we te vegen, maar dan loopt u de kans dat de het spinnenweb weer terug is. Spinnenwebben zullen pas echt verdwijnen wanneer u de oorzaak van het probleem aanpakt.

U kunt de spin opzuigen met de stofzuiger, maar helaas kruipt de spin er terug uit als de stofzuiger uitstaat. Nogmaals spinnen voorkomen in huis is bijna een onhaalbare klus.

Spinnen verdelgen door professionals

Wanneer u een spinnenplaag in huis heeft is het verstandig om niet zelf aan de slag te gaan met bestrijding. Spinnen voorkomen is erg lastig, en u doet er verstandig aan om een professional te contacteren.

Een spinnennest in huis heeft als gevolg dat er honderden kleine spinnen groeien tot tot volwassen huisspinnen.

U kunt in de winkel vergif kopen voor spinnen, maar de kans is klein dat u hiermee alle spinnen verwijdert. Spinnen zijn echter wel beschermd en mogen niet met vergif bestreden worden.

Bovendien zijn er vaak meerdere nesten aanwezig en deze zijn meestal lastig op te sporen.

Onze professionals maken gebruik van effectieve bestrijdingsmethoden die direct resultaat bieden. Des te langer u wacht om hulp in te schakelen, des te groter de kans is dat u binnen de kortste keren last heeft van honderden spinnen in huis.

U kunt in contact komen met een professionele bestrijder door te bellen met het nummer onderaan dit bericht.

Ook kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen op deze pagina.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8508, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed